Cases | The Beacon

Dynamische en innovatieve communicatie platformen

De missie van The Beacon is om een omgeving te creëren die samenwerking stimuleert tussen hun leden. Fysiek gebeurt dit al in het Clubhouse in hartje Antwerpen, een plek waar de innovatieve bedrijven elkaar kunnen ontmoeten, samenwerken en inspireren. Samen met de groeiende community, kwam ook de vraag naar een plek online om hetzelfde te kunnen doen.

Banner Dynamische en innovatieve communicatie platformen

Over The Beacon

The Beacon is een onafhankelijke non-profitorganisatie. Ze is opgericht door zes grote organisaties: de stad Antwerpen, de haven van Antwerpen, Lantis, Universiteit van Antwerpen, Agoria en Imec. Hun gedeelde ambitie: een platform dat innovatie aanjaagt bij deze zes organisaties, dat de banden met technologiebedrijven verstevigt en dat fysiek aanwezig is in Antwerpen.

Een paar jaar snel vooruit en The Beacon is uitgegroeid tot een dynamische gemeenschap met één enkele ambitie: Connecting digital innovators to solve the challenges of our cities, ports and industries! 

 

Online community

Om deze ambitie en al deze innovatieve ideeën en projecten meer kracht te geven, is er nood aan een duidelijk online communicatieplatform. Een platform waar leden elkaar kunnen leren kennen en de relaties en samenwerking gestimuleerd worden.

Codelines zette hier graag de schouders mee onder. We zorgden voor het ontwerp en de ontwikkeling van een dynamische website en geïntegreerd community platform.

De realisaties

Community platform

Één gebruiksvriendelijk platform voor de leden waar alles te vinden is. Leden kunnen met elkaar communiceren, nieuws aankondigen, tickets kopen voor events,.. Zo gaat er geen informatie verloren en leden zijn steeds op de hoogte.

We integreerden verschillende tools in het community platform zodat dit het enige is waar de leden op moeten inloggen om alles te kunnen doen. Zo maakten we connectie met Zapfloor, waarbij leden meeting rooms kunnen boeken via SSO (Single Sign-On). 

Ook voor de admins maakten we het makkelijker, er is een connectie met Teamleader gemaakt voor het beheer van de leden.

 

Nieuwe website

Naas een intern communicatieplatform, is er een dynamische website op maat gemaakt. Ook hier staat de community centraal, maar kan de buitenwereld een glimps opvangen van wat er zich in deze innovatieve hub afspeelt. Zo kan er meegelezen worden met al het nieuws op de community canvas en alle events die georganiseerd worden door The Beacon.

Afbeelding Dynamische en innovatieve communicatie platformen 1

Contact

Klaar voor de volgende stap?

.
.
.