Cases | Huvepharma

Q&A platform voor evenementen

Een Q&A in goede banen leiden op evenementen en congressen.

Banner Q&A platform voor evenementen
Briefing

Als wereldwijd farmaceutisch bedrijf, organiseert Huvepharma regelmatig evenementen en congressen. Hierbij komen er veel sprekers aan de beurt. Om de interactie tussen de spreker en het publiek aan te moedigen worden er Q&A’s gedaan. Ze probeerden het eerst met een bestaande oplossing, maar one size does not fit all.

Huvepharma legde al hun vragen en ideale scenario’s op tafel. Zo wilden ze een eenvoudige manier voor het publiek om hun vragen te stellen. De moderators zouden ook de controle van de vragen makkelijk moeten kunnen doen om de Q&A te kunnen leiden.

Het Codelines team onderzocht de mogelijkheden en dacht mee na over de gebruiksvriendelijkheid.

Resultaat

We hebben een webapplicatie ontwikkeld die aan al hun eisen voldoet. Vanaf begin tot eind staat gebruiksvriendelijkheid centraal, dit zowel voor het publiek als voor de moderator.

Via de QR-code kan het publiek de webapplicatie openen op mobiel. Willen ze via hun laptop meedoen, voegen ze simpelweg de url in met de eventcode. In de applicatie kunnen ze vragen stellen, reageren op andere vragen en andere vragen liken.

Tegelijkertijd kan de moderator in het admin platform, alle vragen zien binnenkomen. Hier heeft hij de controle en kan hij vragen weigeren of accepteren. Daarnaast kan hij ze bewerken en van volgorde veranderen in functie van de Q&A. De moderator kan dan kiezen welke vraag er wordt getoond om het scherm, zodat de spreker deze kan beantwoorden.

Afbeelding Q&A platform voor evenementen 1
Afbeelding Q&A platform voor evenementen 2

Contact

Klaar voor de volgende stap?

.
.
.